HTML

Változás :)

2012.12.28. 02:48 Zoltanoo

Hi all :)

 

Igéretemhez tartom magam, nem hagyon el még Londont, munkát váltottam és eljött a pillanat,hogy létre hozzam az új bejegyzésem.. Lesz egy elvont kitérőm is, de ha képben van valamennyire az ember, itt nem nehéz meglátni, észrevenni ezeket a dolgokat..és tisztelet a kivételnek, nem fogom minden mondatom végére kiírni :)

Hangsúlyoznám megint, hogy ezek az én saját Londoni tapasztalataim és meglátásaim és ami nem azt jelenti, hogy másnak nem lehet véleménye..de ha nem tudsz normális hangot meglejteni a hozzászólásban, akkor ne is erőlködj.Köszönöm.

 

Új és régi meló, új és régi élet

 

Elérkezett a pillanat, hogy munkát sikerült váltanom. Volt egy célom, miután kijöttem, hogy egy éven belül normális állást kell találnom, máskülönben nem fogok sokáig itt szenvedni. Január 15én lesz egy éve, hogy itt vagyok. Elröppent az idő, nekem pár hónapnak tűnik.. 11 hónap állandó munkakeresés után, 400-500 megpályázott állás után, végre sikerült London legelitebb hotelében munkát kapnom, és a szakmámban elhelyezkedni, IT  supporttal foglalkozom most. Szinészek, politikusok, sportolók, üzletemberek, olajmágnások stb hotele ez. Pénz nem problemos  :)

Konkrétan a vendégek problémáit kell megoldanom: internet csatlakozás, audió-videó, hálózatkezelés  stb. Legújabb technikákkal vagyunk ellátva, minden kb távirányítással és WIFI-vel működik. Kb ennyi sztem,amit írhatok, mert a többi szerintem nem publikus, aztán nehogy valaki rámkeressen a jövőben, hogy információkat szivárogtatok ki :)

Kollégák mind jó fejek, segít mindeki, ha valamire szükségem van, kaja, amit kapunk tuti veri pár étterem minőségét: hal, hús, tészta, gyümölcs, yoghurt, kalács, szendvicsek tetszés szerint stb, munkaidő megint csak okés. Az emberekkel a cég foglalkozik, van előrelépési lehetőség, tanulási lehetőség, osztályt is lehet váltani, juttatások is jók, tehát nem lehet rossz szavam..A hotelbe hobbiszintű bohócokat nem vesznek fel, hanem azokat veszik fel, akik dolgozni akarnak és amit csinálnak, azt rendesen csinálják. Tehát mindenki főállású bohóc bennt :) Lusta trollokkal, nem igazán lehet bennt találkozni.

 Azt az állaskereséshez még hozzátenném, hogy ez az arány valószinű  változik, ha régebb óta itt vagy és van jó referenciád. De a számok ezek azok,ennyi állást pályáztam meg a 10 hónap alatt: IT, bartender, nyelvtudást igénylő munkák, szervezés stb. Nem szabad sosem egy területre korlátozni a pályázgatást, kivéve , ha tényleg tudod, hogy konrkétan mit akarsz és van elég Angliai tapasztalatod és referenciád. Én próbáltam olyan munkákat keresni, amiben van tapasztalatom és ha kérdeznek valamit, nem veszek el és tudok válaszolni..a többi már rajtad múlik, el kell adnod magad és van pár dolog, amit tudni kell mikor állásinterjúra mész, hogy mi az, amit az interjúztató hallani akar.. Persze ez azért ez nem ilyen egyszerű, tudni kell sok mindent, mi az amit elvárnak és mi az amit te tudsz pluszban adni nekik..

Nekem 3 szintes interjúm volt, az utolsó a General Managerrel. Teljesen kifaggatnak mikor, hol dolgoztál, miért jöttél ide, keresztkérdések, hogy hazudsz e stb..Legfontosabb, amit tanácsolni tudok, hogy mindenképp csapatjátékosnak és őszintének kell lenned és csak magadat kell adni..

Életem legnehezebb 11 hónapja volt ez. Hazundék, ha azt mondom, hogy nem szenvedtem..de igen, és sokat..munkán tökmindegy volt, hogy csinálom e a munkám rendesen vagy nem, egyfolytában kopogtatták a fejem, mindig volt valami, amibe bele akartak kötni, szopattak hülyeségekkel, vagy csak egyszerűen nonsense trippekkel traktáltak folyamatosan, mindig stressz alatt tartottak..Tiszta állatkert volt, sajnálom, hogy a texasi láncfűrészes nem volt a haverom :) De ettől függetlenül, azt mondom, hogy rengeteget tanultam és tapasztaltam, amit a későbbiekben bárhol is éljek, sokat fog  segíteni és ez tapasztalat, referencia hozzásegített a jelenlegi állásomhoz, de még egyszer nem csinálnám végig. Ha csak a közelébe kerülök ennek a múltbeli szituációnak, rögtön kilépek.  Mindvégig tudtam, hogy katasztrofális a helyzet és lépnem kell, ezért is pályázgattam folyamatosan. Sokszor történt, hogy  hajnalban felébredtem és elkezdtem a munkán gondolkodni, a munkatársakkal munkán kívül is mindig arról beszéltünk, mi mennyire szar..wtf?! ez kicsit már sok volt, és az utolsó fél évem így telt el..

De most sokkal jobb és most munkaváltáson egyáltalán nem akarok gondolkodni a követező másfél évben..

 

London, a kapitalizmus egyik fővárosa

 

Akkor egy kicsit most eleresztjük a dolgokat és más vizekre evezünk :) Lehet valaki megérti, átlátja ezeket a dolgokat, látja, hogy manapság valami nagyon nem jó, aztán lehet valaki hülyének tart, mert erről szoktunk beszélgetni, ezzel foglalkozunk néha..az ezzel kapcsolatos trollkodást meg lehet tartani.

Ahogy a technika eljut manapság a legkisseb falvakig, városokig, úgy ez a vadkapitalizmus is elfog, csak idő kérdése..

Aki itt élt, vagy él Londonban, az tuti szembesült már azzal, hogy itt is úgy van, mint máshol: a gazdagok napról-napra gazdagabbak, a szegényekből pedig napról-napra több van, és a munkás embernek napról-napra többet, meg többet kell dolgoznia, mindig többet kérnek a munkában, többet kell tudni ugynazért a pénzért.. London a vadkapitalizmus egyik fővárosa, ahol kiölik az emberekből a család, barátok fontosságát, úgy, hogy nem adnak időt arra, hogy mással foglalkozz. Konkrét példa: új munkahely, második nap, laza elbeszélgetés az egyik osztály vezetőjével: mivel Karácsony előtt jártunk, feljött a téma, ki mit csinál stb Az egyik idősebb kolléganő, akinek már van családja, a következő flegma kérdést kapta:

-          Neked a gyerekeid még hisznek a Karácsonyban? Ez még fontos nektek?

Miután ezt kimondta, már rájött, hogy nem kellett volna..eleg kellemetlen volt ez úgy mindenkinek, úgyhogy elviccelték a témát. Én gondolkodtam, hogy egy pofon, majd véletlenül rálépek térddel a fejére. Ez az egyetlen ünnep az évben, amikor a család, barátok átlag összejönnek, együtt vannak. Ha ez nem lesz, akkor mi lesz? Jah, és az ember fehér volt..Ilyen szinten megy itt ez az egész..ha beleszületik az ember, neki ez lesz a normális, hogy azt hiszi, hogy vannak barátai, közben meg nincsennek, ha van családja, gyerekeit, akkor látja mikor alszanak, ha nincs családja,akkor alkoholista lesz..

Szokásos kérdések megvannak: falvakban, amikből egyre kevesebb van, munka nincs, megélhetési lehetőség nincs, akkor mit csináljak? Elmegyek nagyvárosba - mert máshol nem lehet munkát kapni - ahol  pórázra kötve élek?  Nincs nagyon aranyközépút...

Ha belegondolunk, régebben nem az volt a fontos, hogy hova utazunk, milyen új kocsit, telefont, lap topot stb stb vettek, plusz akkor szerintem sokkal boldogabbak voltak az emberek..kicsit az értékrend megváltozott, mesterségesen fenntartott virtuális pénzvilág előbbre van, az emberi alapvető dolgoknál és értékeknél...

Szoktunk néha témázni erről ismerősökkel, aztán felmerül a kérdés, hogy változni fog -e ez és hol fog valami bekövetkezni. Ha bármi is változik, az csak olyan helyen fog megtörténni, ahol nagyobb a munkanélküliség, elégedetlenség. De ott meg azért nem fog, mert befolytják rögtön..és miért nem fog nagyobb városban bekövetkezni valami? Mert itt többnyire mindenkinek befogták a száját: munkát azért lehet találni,nem szörnyű a munkanélküliség, aztán aki dolgozik, ki tenné kockára az állását, hogy egy tüntetésen letartóztassák? Holnap elvesztené a munkaját, többet munkát nem kapna, és akkor mi van, ha van családja? Hello,szia,mizu...

Mire váltjuk ezt a rendszert?

A pénz kérdése nem fog megváltozni, inkább mindig és mindig erősebb befolyása lesz, ahol a végén lesz egy csoport, akik irányítanak mindent és létrejön egy katonai diktatúra. Ha belegondoltok, a politikusok is csak bábúk, a mögöttük álló pénzeszsákok irányítanak..A törvényeket maguknak hozzák, hogy a munkásembereket minnél jobban korlátozzák..Készpénzt már alig használunk..bankkártyák,amit le lehet követni, mit, hol,miért, mennyit..mindent le tudnak ellenőrizni és követni..

Idéznék egyet egy ismerőstől: „We are heading toward military dictatorship run by a tiny elite who have all the power and make all the rules. If they succeed, there will be no where to go or no where to hide. Think about it.”

Elment ez az egész a pics@ba..

Mit tudná ezt megállítani?

Véleményem szerint, csakis szélsőséges dolgok, anarchia, olyan emberek, akik teljesen lesz@rnak mindent és nem lehet őket befolyasolni pénzzel..ez meg csak akkor lehetséges,ha egyszerre szakad el sok embernél a film..

Ezt a témát mindeképp jegelni fogom, mert értelmét nem látom, hogy foglalkozzam vele..változni sajnos belátható időn belül ez a dolog nem fog, hacsak nem történik valami nagy durranás, úgyhogy én inkább magammal és a számomra fontos értékekkel szeretnék foglalkozni.. Szüleim, testvérem és nem utolsó sorban a második családom, a barátaim.. van több barátom, akiket már több mint 20 vagy 25 éve ismerek..

Jövőbeli tervek

Mi változott? Mindenképp az életminőségem javult. Még csak 3 hete vagyok az új munkahelyen és már jobban érzem magam, sokkal jobb a közérzetem, ha szabad vagyok, van erőm elmenni ide-oda, kimozdulni és nem otthon aludni két napon keresztül, mert nem vagyok észen, ezen kívül delelőtti és délutáni műszakban dolgozom és nem éjjel..későbbiekben sem hiszem, hogy nagyon rosszra tudna ez fordulni..ehhez teljes management cserével lehetne csak eljutni...és persze a bankszámlámat is jobb megnéznem..megint a pénz, mi? :) Szabadidőmben most tudok majd tanulni, mással foglalkozni, élni valamennyit és kigondolni, hogy mi is legyen..18 hónapos szerződést írok majd alá, ami alatt lesz időm kigondolni a dolgaim..3 variáció van: ha egyedül leszek, ha lenne barátnő, ő mit szeretne és ha saját vállakozásom lenne..Nagy karriert nem hiszem, hogy bevállanék..minden időd elmegy a munkára, amiért ” jól” megfizetnek, kihajtom másnak a nagy pénzeket, életem nincs, barátaim nincsennek, családom nincs, időm nincs semmire és senkire, akkor miért bohóckodék?

Ha valakinek van ismerőse kisebb városban, ahol normális munkája van, az ő véleményét, tapasztalait szivesen meghallgatnám..

 

Következő bejegyzésem: saját vállakozást kezdtem, felmondtam-felmondtak, elhagytam Londont, vagy valami változás állt be: pl elkezdik kilőni ezt a sok trollt az űrbe c

Egy szó, mint száz, megszoksz vagy megszöksz..Túródunk tovább, sodródunk is egy keveset, aztán majd lesz valami..A leszarom tabletta, mindig a zsebben van :)

A jövőmegváltás meg volt, úgyhogy Boldog Új Évet és megkséve, de Boldog Karácsonyt mindekinek fiúk és lányok :) 

Legjobbakat az Újban

Csók és könny

u.i: azért egy nagy tüntetést simán bevállalnék :)

Szólj hozzá!

Címkék: élet munka barátok család pénz új kapitalizmus értékek életminőség London

A bejegyzés trackback címe:

https://zoltano.blog.hu/api/trackback/id/tr944984413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása