HTML

Londoni Változások 2015

2015.08.11. 23:01 Zoltanoo

Az idő repül... 28.12.2012-én volt az utolsó bejegyzés és akkor a sort, úgy zártam, hogy „ Következő bejegyzésem: saját vállakozást kezdtem, felmondtam-felmondtak, elhagytam Londont, vagy valami változás állt be “

Nah most ebből az első kettő be is következett. A saját vállakozás indítása megtörtént egy éve és a felmondás egy hónapja, ami azt jelenti, hogy már nem vagyok állandó munkaviszonyban,

Megpróbálom röviden összefoglalni, hogy jutottam el idáig, az eddig tapasztalataim megosztani és hátha valakinek még a hasznára is válnak a dolgok.

Hangsúlyozom ismét, hogy ezek az én tapasztalataim, az én személyes meglátásaim, ami esélyes, hogy nem egyezik mindenki véleményével, de én így látom, vagy láttam jónak. Az emberek tanulnak a saját és mások hibáiból is, ha legalább egy kicsit is szeretnének javítani az életükön.

Lehet, hogy kicsit hosszúnak tűnik a bejegyzés, de annyira nem az és 2.5 éve volt az utolsó bejegyzés J

Az idő tényleg pénz:

Az idő tényleg pénz és szerintem többnyire csak azok érzik igazán, akik nagy városban élnek. Egész nap elmegy úgy, hogy arra sem emlekszünk , hogy mi történt velünk reggel, a Matrix. Nah most, ilyenkor az ember fejében megfordul és az erősebbik nemnek a golyói összerándulnak, ha eszébe jut, hogy dolgozom, mint az állat, nincs életminőségem, de valahogy az életem elröpül mellettem, és ilyenkor rádöbbenünk, hogy nem mindegy, hogy mennyiért adjuk el az időt életünkből: £5-10-20 vagy £50 óránként, merthogy szeretnénk jobb életet egyszer a jövőben és ne kelljen már folyamatosan a pénzen gondolkodni.

Mert,ha már eladom magam, akkor legyen már meg az ára, nemde?

Motiváció:

Még így is azt állítom, hogy tervek és célok nélkül az ember csak bolyong egy másik galaxisban. Tervek és célok a mozgatórugói mindennek, annak, hogy szeretnénk létrehozni valamit, amitől jobban érezzük magunkat, ami boldogságot hoz, ami motivál, hogy csináljunk tovább az életünk és nem egy árokban, pálinkásüveggel a kezünkben ébredünk, nap mint nap.

A tervek és célok nem feltétlenül a pénzben merülnek ki, habár sokaknál ez a fő mozgatórugó. Én találkoztam emberekkel,akik a pénzzel nem tudtak mit kezdeni és ha akarták volna, akkor kg-ra felvásárolhatták volna Budapestet a virtuális pénzükkel, de egyáltalán nem voltak boldogok.

A pénz fontos, mert amerre halad a világ, egyre jobban azt tükrözi, hogyha nincs pénzed, akkor kb. haljál meg. Csak elég megnézni az egészségügyet szerte a világban.

Mi az, ami engem motivál?

A szabadság, a szabad akarat, hogy azt csinálhatom, amit szeretek, tudok kreativ lenni, belátásom szerint dönteni, felelősséget vállalni, utazni, miközben senki nem ugat le folyamatosan, nem kell 6 munkatárssal és 3 főnökkel megbeszélnem, ha szabadságra akarok menni, vagy csak hosszú hét végét szeretnék, nem érzem magam ketrecben és a jövőben azokkal tölthetem az időm, akikkel szeretném és fontosak számomra.  Az időm persze a legjobb belátásom szerint osztom be és a fegyelem alap. De ugye, itt megint jön a rész, hogy ehhez pénz kell.

Én próbálom visszavezetni a dolgokat mindig, úgy, hogy a pénz csak eszköz. Tehát nem a pénz motivál, hanem a cél. Másik érdekes dolog amire törekszem, hogy ne stresszeljek folyamatosan a pénzen, az az, hogy addig még van mit enni és nem az utcán kell laknom, egészség van, addig nem stresszelek a pénzen. Ez persze nem ilyen egyszerű a való világban, de valahogy le kell bontani a dolgokat, hogy ne a pénz járjon folyamatosan az agyunkban.

Az egész motivációs dolgot nagyon nem egyszerű folyamatosan fennt tartani  a nagyvilágban, ahol az ember többnyire csak magára számíthat, főleg, ha nincs stabil kommunikáció valakivel-valakikkel,akik megértik és átlátják a dolgokat.

Vállalkozás:

Mikor kell otthagyni az állandó állást és vállalkozással foglakozni, szerintem?

Én egy évig dolgoztam állandó munkahelyen és mellette foglalkoztam a saját vállalkozással. A végén már eléggé rámültek a dolgok és nem volt más választás, minthogy döntenem kellett: jobbra vagy balra megyek tovább. Szerintem, akkor kell az állandó állásból kilépni, mikor az embernek tiszták a céljai, elhatározása és van ötlete, hogyan valósítsa meg őket. Mindenki azt mondja és hiszi, hogy mivel felmondtam az állásom, akkor már nagyon jól megy. Ez egyáltalán nem így van, csak senki ne hitegesse magát, ha a szabad napjait és a az állandó munka mellett napi 2-3 órát a vállalkozásra tud fordítani, akkor világot fog váltani. Nem azt mondom, hogy lehetetlen, de kevés embernek jön ez össze. Akinek igen, annak tényleg minden elismérésem!

Az első pár lépés megvolt már, de aki nem csinált saját vállalkozást külföldön, az valszeg nem is látja át, hogy mekkora munka van az egész mögött. Ha komoly emberekkel, komoly célokkal van a vállalkozás, akkor ahhoz mindennek rendben és helyén kell lennie, nyugati és nem otthoni értelemben, mert otthon aztán ész nélkül van minden. Itt a legfontosabb a referencia, a multad, hogy mit tettel le az asztalra itt és nem másik országokban, milyen a szemelyiséged, ki vagy, mik a tapasztalataid stb. Nagyon kemény munka az, hogy az emberrel leüljenek itt egy asztalhoz komolyabb üzlet szempontjából.

Az ár fontos, de téved az,aki úgy gondolja, hogy minden csak az árról szól. Lehet döntő tényező egyértelműen, de, ha meg tudod nyerni az ügyfelet, hogy te vagy a legjobb, akkor hajlandóak többet is fizetni érte, csak, hogy veled dolgozzanak. Nagyobb pénzeknél már nem is annyira az összeg, hanem inkább a bizalom az, ami az üzletet billenti egyik vagy másik fél javára.

Az is megint téved,aki azt hiszi, hogy külföldon nem a kapcsolatokon múlnak a dolgok. Az igaz,hogy kapcsolatok nélkül is lehet boldogulni, de valószinű, hogy minimum kétszer annyi időbe fog tartani, jobb esetben.

Ha az ember itt meg tudja találni a megfelelő kapcsolatot, akkor jovő héten már sikeres vállalkozása lehet. De ezt megtalálni,bekerülni ilyen körökbe a tudomány és kihívás. Az ilyen emberek nem olyan helyeken mozognak, ahol nap, mint nap tudunk találkozni velük, vagy fel tudunk hívni valakit, hogy ez meg ez kellene, kivel beszéljek. Ha sikerül az embernek összefutni ilyen kaliberű emberekkel,akkor észen kell lenni és tudnia kell, hogy mit is akar, mert az első mondatból levágják, ha valaknek nincsennek helyén a dolgai, gondolatai, elképzelése és ha ez a helyzet, akkor lehet menni haza.

Pár dolog, ami nekem bejön:

  • Legyél felkészülve a legrosszabra, mert mindenki le akar húzni valahol és sokszor nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy tervezzük
  • Tanulj meg nem-et mondani
  • Tartsd szem előtt a célod és hogy miért is csinálod
  • Amennyiben nem építő jellegű kritikát kapsz, azzal egyáltalán nem kell foglalkozni, mert az illetőnek fogalma sincs, hogy miről beszél és valszeg fikázásból doktori címe van
  • Legyél mindig tisztelettetudó
  • Mosolyogj
  • Használd az illető nevét
  • Ismerd el, ha hibáztál
  • Tudd elismerni a másik munkáját
  • Tanulj meg bocsánatot kérni
  • Legyél tisztában a gyengeségeiddel, hibáiddal
  • Összpontosíts azokra a dolgokra,amiket a legjobban tudsz csinálni
  • Soha ne legyél fölényes és arrogáns
  • Legyél magabiztos
  • Oszd meg tapasztalataid, tudásod: ez egy érdekes dolog, mert sokan úgy gondolják, hogy a mai világban ezt nem szabad, mert elveszik a munkát, üzleti lehetőséget stb. Az ember még nem kezd ezzel komolyabban foglalkozni és benne lenni ebben, addig nem is tudja, hogy mennyi mindent kap vissza, mikor lemond az ilyen fajta önzőségről. Sharing is caring szokták mondani

Stressz:

Oh, hát az van, volt bőven, de nem lesz a jövőben. Mindenkinek meg kell tanulnia kezelnie és lehet nem is ártana már elemi iskolától kezdve tanítani, hogy hogyan is lehet elkerülni, kezelni ezt az állatot. Folyamatosan dolgozni kell rajta és amivel én próbálom kordában tartani, idomítani, azok:

  • KOMMUNIKÁCIÓ: ezt nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy a rossz kommunikáció mennyi stress faktor alapja: a problémákat amennyire csak lehet, megelőzni kell és nem kezelni, legyen szó bármiről! Ha valami nem úgy alakul, ahogy kellene,akkor beszélni kell róla, reagálni rá és nem megvárni az utolsó utáni pillanatot, mert az már régen késő! Ha szar van a palacsintában, akkor még kiugorhatok nutella-ért a boltba mielőtt bezár, de ha már bezárt a bolt, akkor teljesen szaros palacsintát kell ennem, nutella nélkül. Te melyiket választanád? 
  • Sport, tök mind1, hogy mi, de heti 3x1 óra kötelező és meditáció 
  • Egészséges táplálkozás amennyire csak lehetséges. Első körben kiiktatni a cukrot és pl,csak hét végén enni egy keveset
  • Ismerd fel a dolgokat, tényezőket,amire nem tudsz kihatással lenni. A folyamatba add bele minden tudásod, energiád, amibe behatásod van 
  • Legyen hited önmagadban: emeld ki a képességeid, tulajdonságaid, mert ahol most vagy, oda el kellett jutni valahogy, legyen szó bármiről is. Értékeld azokat a dolgokat,amiket eddig letettél az asztalra és dolgozz a legjobb tulajdonságaidon, emeld őket a legmagasabb szintre. 
  • Higyjél abban,hogy el tudod érni a célod: legyen egy nagyobb , de reális képed a dolgokról, és állíts fel útközben kisebb célokat, ahol látni fogod , hogy haladsz és teljesítesz, mert ,ha csak a nagy célt látjuk, akkor az elég lehúzó tud lenni, ha még két hónap után sem vagyunk ott 
  • Hajtsd ki az összes negativ gondolatot magadból és összpontosíts a pozitív dolgokra. Pl. ne nézz TV-t, vagy legalább ne politikát és agymosást. Mindenkinek megvan a saját élete és azzal kellene foglalkoznia. Azzal, hogy háborogsz a politkán, döntéseken jobb nem lesz, inkább csak rosszabb lesz neked, időd és energiád vesztegeted, miközben semmit nem tudsz változtatni a dolgokon. 
  • Kapcsold ki a netet a telefonodon hét végén, hogy legalább kát napod legyen szabad a különböző üzenetektől, értesítésektől stb. és a kocsmában inkább beszélgess, nevess, minth a telefont nyomkodnád a barátaid előtt.

 Eddigi tapasztalat:

Mint minding és mindenben, az egyensúlyt kell megtalálni. Ami persze nem olyan könnyű, de dolgozni kell rajta és prioritásokat fellállitani.

Az üzleti dolgok csak rásegítenek, de egyértelmű, hogy az ember megtanul önző lenni és prioritásokat felállítani a nagyvilágban. Kell is önzőnek lenni sok esetben, mert az emberek visszaélnek azzal, ha látják, hogy a másik gyengébb, vagy megalkuvóbb, és akkor nem kímélik. Az embernek ki kell állnia magáért és a legfontosabb dolgaiért, máskülönben nem fog messzire jutni . Nekem a család és a barátok a legfontosabbak és ezek is maradnak.

Hogyan tovább?

Túródás Londonban ezerrel, hogy megtaláljam és le tudjak ülni, ahhoz a bizonyos asztalhoz.

Az üzlettel kapcsolatban szerintem majd írni fogok néha napján tippeket, aztán remélhetőleg, segítségére is fog válni pár embernek. Ha bárkinek segítségre lenne szüksége, vagy csak információ kellene, vagy lenne tipp, hogy miről írjak bővebben, akkor, azt lehet jelezni nyugodtan. Ami jelenleg jobban érint, mint téma és amivel foglalkozom: üzletfejlesztés, befektetések, stress management, start up-ok, kapcsolat és hálózat építés, project management.  

Végszónak annyit, hogy mindenki szálljon magába, nézzen körül és állítsa fel a prioritásokat, hogy ki és mi a legfontosabb az életében, mi befolyásolja az életét és kezdjen el vele, velük foglalkozni, több időt rászánni, ha valami rossz, akkor nem várni a jobbra, hanem cselekedni, mert az idő repül és soha ne a szomszéd zöldebb kertjét nézzük.

 

Sayonara

8

u.i: ha jobban megfigyelitek a magán életemről, szórakozásról nem írtam..nem véletlen, mivel jelenleg nincs, vagyis nagyon kevés, ami nekem nem elég, de jelenleg mások is a prioritások..ez a másik dolog, amin változtatni fogok a következő 4-8 hónapban

u.i2: egy egyszerű képlet, ami megkönnyíti az ember életét

123.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: üzlet motiváció tapasztalat vállakozás életminőség London Anglia Stressz Megoldás Tervek

A bejegyzés trackback címe:

https://zoltano.blog.hu/api/trackback/id/tr47697752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása